Huiswerk en proefwerken

Op een Topsport Talentschool werken allemaal mensen die begrijpen dat de combinatie van topsport en onderwijs, heel veel van je vraagt. Ze realiseren zich dat twintig uur per week intensief trainen, een aanslag is op je beschikbare tijd en dat het huiswerk daar wel eens onder te lijden heeft. Met name tijdens een wedstrijdseizoen, kan dat problemen opleveren. Want als het niet goed gaat op school, merk je dat ook in je sportprestaties. En dat willen we nu juist niet!

Daarom kennen de Topsport Talentscholen een LOOT-coördinator en LOOT-begeleiders.

Dat zijn speciaal aangewezen en opgeleide docenten, die zich specifiek met jou bezighouden. Zij zijn voor jou het aanspreekpunt. Zij helpen je bij het in elkaar schuiven van je school- en je sportagenda, zodat piekdrukte vermeden kan worden.

Het kan dus voorkomen dat je je huiswerk niet kunt maken, of dat je onvoldoende tijd kunt vrijmaken ter voorbereiding van een proefwerk. Dat gebeurt natuurlijk vooral in de periode dat je wedstrijden of toernooien hebt. In die gevallen ga je naar je begeleider en die helpt je de zaken zo te regelen, dat je ongestoord verder kunt.

Dat geldt ook voor verzoeken om afwezigheid in verband met je sport. Een van de grote voordelen van een Topsport Talentschool is, dat zij je daarvoor vrijaf mogen geven. Bovendien werkt een Topsport Talenschool hard met je mee om de opgelopen leer-achterstand zo snel mogelijk weg te werken.