• /

Koning Willem ll College

Tatraweg 80
5022 DS
Tilburg
T 013-5436631

grootte school

1689 leerlingen
Marjolein Riemslag topsportcoördinator
T 013-5436631 m.riemslag@willem2.nl

opleidingssoorten

gymnasium
vmbo-tl
atheneum
havo

specialisaties

WON-school (Wetenschaps Oriëntatie Nederland)
Vooropleiding Dans
Topsport Talentschool (TTS)

kengetallen

bekijk data

Koning Willem ll College Tilburg

Het Koning Willem II College is een openbare schoolgemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. Daarnaast kent ze een talentafdeling op het gebied van kunst en sport. Ook mag ze de LOOT-status voeren. Naast dakpanbrugklassen zijn er speciale vwo-brugklassen. Cambridge-Engels behoort tot de vwo-mogelijkheden. Het onderwijsmotto van de school luidt: "Persoonlijk, vertrouwd en uitdagend". De school is gesticht in 1866 als Rijks-HBS en mag vanaf 1948 het predicaat 'Koninklijk' voeren.

Het Koning Willem II College kenmerkt zich als een school die zich tot doel gesteld heeft om vanuit een plezierige en veilige omgeving het talent van ieder kind te ontdekken en te ontwikkelen. Dat doet de school door het aanbieden van eigentijds en uitdagend onderwijs.

De school streeft ernaar meer dan de basis te bieden: meer kennis, veel vaardigheden, een groot aanbod van vakken en mogelijkheden tot ontplooiing op allerlei gebied. Er is een ruime keuze aan examenvakken en een tussentijdse doorstroom naar een andere afdeling is mogelijk. Naast de verplichte vakken biedt de school, afhankelijk van de afdeling, onder meer de vakken filosofie, Informatietechnologie, NLT(Natuur, Landbouw  & Technologie), muziek, wiskunde-D, dans en drama aan. Daarnaast biedt de school het vak wetenschap als examenvak aan.

De topsportopleiding biedt faciliteiten op sportgebied. Deze bestaan o.a. uit: studiebegeleidingsuren voor topsporters, coaching op maat, afgestemd rooster op trainingstijden en een groot netwerk waarbinnen mentale en fysieke ondersteuning i.s.m. stichting Topsportopleiding Tilburg wordt gefaciliteerd.

Het Koning Willem II College is naast een topsportschool ook een DaMu-school. De vooropleiding van de Fontys dansacademie is er ook gehuisvest.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar onze website: www.willem2.nl

Sporters per sport

Oud leerlingen

Margot van Geffen Hockey heren

Behaalde prestaties

  • 2012 Goud op Olympische Spelen
  • 2013 brons Europees Kampioenschap
  • 2015 zilver Europees Kampioenschap
  • 2011 goud Champions Trophy
  • 2012 brons Champions Trophy
  • 2014 brons Champions Trophy

Werkt samen met

Wij zijn aangesloten en werken samen met de volgende organisaties:
Stichting LOOT
Fontys Hoge School voor de Kunsten
Stichting Topsportopleiding Tilburg
CTO Zuid

Facebook