Kiki Bertens flikt het in Cincinnati en in Seoul !

21/08/2018

Kiki Bertens (oud-leerlinge van de Topsport Talentschool Het Segbroek College, den Haag) heeft zondagavond 19 aug. 2018 in Cincinnati de grootste prijs uit haar loopbaan behaald. Ze won het hardcourttoernooi door in de finale de Roemeense nummer één van de wereld Simona Halep met 2-6, 7-6 (6), 6-2 te verslaan.

„Ik denk dat ik niet echt een goede tijd had om zenuwachtig te worden, omdat ik gewoon zo moe was. Het was een moeilijke wedstrijd, maar na het winnen van die tweede set wist ik, dat alles nog steeds mogelijk is." zei een breed lachende Bertens na de gewonnen finale van het tennistoernooi van Cincinnati tegen de nummer 1 van de wereld Simona Halep. (bron Metro)

Bertens wint ook in Seoul en doet goede zaken voor WTA Finals

23/09/2018
Kiki Bertens heeft haar favorietenrol waargemaakt op het WTA-toernooi in Seoul. De beste Nederlandse tennisster rekende in een boeiende finale af met Ajla Tomljanovic en boekte zo al haar derde toernooizege van 2018. Bertens won in drie sets: 7-6 (2), 4-6, 6-2.
Op het Koreaanse hardcourt ging het in de eerste set lange tijd gelijk op. Pas in de tiebreak wist Bertens (26) het verschil te maken tegen haar Australische opponente, de nummer 53 van de wereldranglijst. In de tweede set leek Bertens met een break in de zevende game op weg naar een vlotte zege, maar Tomljanovic sprak zichzelf nog wat moed in, brak meteen terug en pakte vervolgens liefst zes games op rij.

Pas bij een 2-0 achterstand in de beslissende set deed de zichtbaar gefrustreerde Bertens weer van zich spreken. Ze brak de opslag van Tomljanovic en daarmee ook het verzet van de moegestreden Australische, die in Korea al vier zware driesetters in de benen had. In rap tempo liep de sterk serverende Bertens (11 aces) uit naar 5-2. Na een uur en 22 minuten was het op haar tweede matchpoint prijs.

Bertens was in Seoul als tweede geplaatst, maar werd door de vroege uitschakeling van Jelena Ostapenko al snel favoriet voor de eindzege. Die verwachtingen maakte ze met verve waar. Ze passeert Ostapenko, vorig jaar winnares op de Korea Open, op de wereldranglijst waarop Bertens nu elfde is, haar hoogste klassering ooit. Nummer 10 Julia Görges heeft precies honderd punten meer. (bron AD)