• /

Talentherkenning - oa.docent lich.opv

26/10/2015

Papendal 20-10-2015,

Beste docent L.O.,
 
Op maandag 26 oktober organiseert NOC*NSF in het Olympisch stadion te Amsterdam, van 13.00-15.30, een kennissessie over talentherkenning en - ontwikkeling. We nodigen je graag uit om mee te discussiëren over hoe meer jongeren kunnen worden bereikt en aangesproken op hun sporttalent.
 
Insteek van de kennissessie
Samen met de sportbonden heeft NOC*NSF in 2006 een Masterplan Talentontwikkeling opgesteld. Bij de uitvoering van dit plan werd duidelijk dat talentidentificatie bij laat- specialisatiesporten veel winst kan opleveren. Sinds 2010 ligt daarom de focus op talentherkenning met als doel: de beste sporters in de beste programma’s met de beste coaches terecht te laten komen. Tijdens de kennissessie van 26 oktober word je kort bijgepraat over talentherkenning en -ontwikkeling. Maar er is vooral veel ruimte voor discussie over de manieren waarop we jongeren kunnen bereiken en aanspreken op hun eigen topsportpotentie. Centraal staat de vraag: hoe geven we incidenten een meer structureel karakter?
 
Programma
De kennissessie duurt 2.5 uur, waarbij het eerste uur een aantal sprekers op het programma staan. We zijn blij met de komst van Natalie Dunman (Head of Performance Pathways bij UK Sport). UK Sport heeft sinds 2007 ervaring met succesvolle programma’s die actief op zoek gaan naar sporttalenten. Andere sprekers zijn Andre Cats (Prestatiemanager NOC*NSF), Ad Roskam (Technisch Directeur Atletiekunie), Diederik de Boorder (voormalig Hoofdcoach Henan Rowing China), Alexander Brouwer (Wereldkampioen Beachvolleybal in 2013) en Leon Schouten (voormalig COO Talpa).
Het tweede uur kijken we samen wat we kunnen leren van het Engelse model en tv- talentenjachten. En hoe we in Nederland een effectievere scouting- en identificatiestructuur kunnen opzetten waarin kinderen hun eigen sporttalent beter kunnen herkennen.
 
Kortom: het belooft een zeer inspirerende middag te worden!
 
Aanmelden voor deze middag of eventuele vragen, kan door een mail te sturen naar sannevn@kumpany.nl
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Kayan Bool
Topsport NOC*NSF
http://www.nocnsf.nl/images/SignatureNOCNSF.png
Tel: +31 (0)26 4834759